Skip navigation

Egyedi tervezésű, higiénikus kézszárító technológia

2006-ban piacra dobtuk a Dyson Airblade™ szenzorral működtetett, érintés nélküli kézszárítót HEPA szűréssel, amely lehetővé teszi a kézszárításhoz használt levegő tisztítását.

A Dyson digitális motorral működtetett Dyson Airblade™ kézszárítók a leggyorsabban higiénikusan szárítják a kezeket HEPA-szűrt levegővel.

Csak egy Dyson szárít úgy, mint egy Dyson.

Dyson Airblade termékkínálat

Higiénikus és független forrás által bizonyítottan biztonságos1

Érintés nélküli. HEPA-szűréssel. Papírhulladék nélkül.

Bizonyítottan nem aeroszolizál jobban, mint a papírtörlők.2
Hulladék keletkezése nélkül.

A Dyson Airblade kézszárítók aeroszolizálását tesztelik

Hogyan készültek a független tesztek

Célunk az volt, hogy megnézzük, hány aeroszolt állít elő a Dyson Airblade™ kézszárító a papírtörlővel történő szárításhoz képest, vagy a kézmosáskor, de nem szárítással.

Az Airmid Healthgroup független tesztelést végzett ellenőrzött környezetben mosdókagyló, papírtörlő és Dyson Airblade W + D, dB, V és 9kJ kézszárítók alkalmazásával. Mindegyik kísérletet háromszor hajtottuk végre, külön kísérletekben papírtörlővel és kézszárítóval.

Az eredmények bebizonyították, hogy egyik Dyson Airblade™ kézszárítónak sincs jelentős hatása a környező levegőre. Ez alátámasztja a korábbi tanulmányokat, miszerint ugyanolyan higiénikusak, mint a papírtörlő.

V Összes életképes szám (baktérium) mintavevő P Részecskék / aeroszol mintaveételek
A Dyson Airblade kézszárítók diagramja az Airmid teszt laboratóriumában

Amit a független tesztek mutattak

Dyson tovább elemezte a munka eredményeit, és írt egy tanulmányt, amelyet szakértői értékelésnek vetettek alá, és a Frontiers in Public Health című folyóiratban jelent meg. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a sugárhajtású kézszárítóval történő kézszárítás nem növeli jelentősen a levegőben lévő aeroszolok vagy baktériumok mennyiségét a sétáláshoz és kézmosáshoz vagy a papírtörlővel történő kézszárításhoz képest. A teljes cikket és a tanulmány eredményeit itt olvashatja.


 • Bizonyítottan nem aeroszolizál jobban, mint a papírtörlők.2
  Hulladék keletkezése nélkül.


 • Bizonyítottan nincs jelentős hatása a a környező levegőre.2

Mi az aeroszolizáció?

Az aeroszolizálás az aeroszolok létrehozásának a művelete. Az aeroszolok apró folyékony vagy szilárd részecskék, vagy mindkettő keveréke, szuszpendálva egy gázban (pl. levegőben).

Összetételük kialakulásuk módjától függően változhat, és tartalmazhatnak baktériumokat vagy vírusokat. Az aeroszolok mérete változhat, például 0,3 mikron lehet.

Míg a nagyobb, nehezebb részecskék hajlamosak a padlóra hullani, ezek a kisebb részecskék nagyobb valószínűséggel lebegnek a levegőben - vagy „aeroszolosak”. Aeroszolok mindenhol vannak körülöttünk.

A hajat és más kisebb részecskéket ábrázoló kép

A HEPA szűrők akár 0,1 mikron méretű részecskéket is befognak

Az összes Dyson Airblade™ kézszárító HEPA szűrést alkalmaz a kéz tisztított levegővel történő szárítására.

Tesztelt és bizonyítottan megfogja a 0,1 mikron3 méretű részecskék 99,95% -át. A szűrő baktériumokat és vírusokat is képes befogni.

Szárítsa kezeit HEPA-tisztított levegővel, ne piszkos levegővel.

Dyson Airblade 9kJ HEPA szűrő, befogott részecskékkel

Érintés nélküli technológia

A Dyson Airblade™ kézszárítók érzékelő technológiát alkalmaznak. Az érintés nélküli, higiénikus felhasználói élmény érdekében tervezték.

Ezeket az érzékelőket úgy programozták, hogy érzékeljék és automatikusan megszárítsák a kezeket. Így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolságot tartsanak a kezük és a gép között.

 • Érzékelő technológia Dyson Airblade Wash+Dry kézszárító

  A Dyson Airblade Wash+Dry infravörös LED-érzékelőkkel automatikusan érzékeli a kezeket mosáshoz és szárításhoz egyaránt. Így vált a mosási és a szárítás üzemmód között.

 • Érzékelő technológia Dyson Airblade 9kJ kézszárító

  A Dyson Airblade 9kJ infravörös time-of-flight-érzékelõkkel aktiválja a HEPA-tisztított levegõt, a készülék az optimális felhasználói élmény érdekében készült.

 • Érzékelő technológia Dyson Airblade V kézszárító

  A Dyson Airblade V kapacitív érzékelőkkel rendelkezik, amelyek automatikusan be- és kikapcsolják a HEPA-tisztított levegőt, amikor a kezek belépnek az érzékelő zónába.

Független teszteléssel bizonyítottan higiénikus

Gyors száradási idő

Az alapos kézmosás és szárítás bizonyítottan csökkenti a baktériumok és vírusok terjedését.

A Dyson Airblade™ kézszárítók száradási ideje 10-14 másodperc,5 és segítenek csökkenteni a kézben lévő baktériumokat.4

Nő szárítja a kezét a Dyson Airblade Wash+Dry-nál

Világszerte bizonyított a mosdókban

Az eredeti Dyson Airblade™ kézszárító 2006-os megjelenése óta emberek milliói használják mosdókban szerte a világon.

Bár minden gépre öt év garancia vonatkozik, megfelelő karbantartás mellett úgy tervezték őket, hogy sokkal tovább szárítsák a kezeket. És a papírtörülközőktől eltérően a Dyson Airblade™ kézszárító nem fog elfogyni.

Fedezze fel a Dyson Airblade™ kézszárító termékcsaládot

 • Nő szárító kezét a Dyson Airblade V-nél

  Dyson Airblade V logo

  Antibakteriális felület

  A Dyson Airblade V nikkel kézszárító antibakteriális és vírusellenes adalékkal rendelkezik, amely bizonyítottan csökkenti a baktériumok és a vírus7 szaporodását fasciáján / felületi anyagán.

 • Kézszárítás a Dyson Airblade Wash+Dry-nál

  Dyson Airblade Wash+Dry logo

  Mossa és szárítsa a mosdókagylónál

  Az Airblade™ technológia egy csapba van építve, nincs szükség arra, hogy a felhasználók külön átálljanak egy szárítási területhez, így kevesebb vizet csepegtetnek a padlóra.

 • Nő szárító kezét a Dyson Airblade 9kJ

  Dyson Airblade 9kJ logo

  Curved Blade™ kialakítás

  Két 0,45 mm-es ívelt nyíláson jön a légáramlat 388 mph sebességgel, amely követi kezének kontúrjait, eltávolítva a vizet, méghozzá kevesebb idő alatt.

Gyakran Ismételt Kérdések

A papírtörlő-ipar számos tanulmányt alkalmaz a merész és pontatlan állítások alátámasztására. Általánosságban elmondható, hogy ezeket a vizsgálatokat nem olyan körülmények vagy forgatókönyvek szerint végezték, amelyek szimulálják a valós életet vagy a tényleges helyzetet, amelyet egy személy ésszerűen tapasztalhat a Dyson Airblade™ kézszárító használata során. Az ilyen kutatásokat végző kutatók csak akkor tudtak ilyen eredményt elérni, ha kesztyűs kezüket baktériumokkal és vírusokkal durván beszennyezték, majd Dyson Airblade ™ kézszárítóval szárították őket anélkül, hogy előbb megmosták volna a kezüket. Ezzel szemben a Bradfordi Egyetem (Egyesült Királyság) és a Hong Honk Műszaki Egyetem kutatási tanulmányai azt mutatták, hogy megfelelő használat esetén a Dyson Airblade ™ kézszárítók valóban csökkentették a baktériumokat a kézen.

A Dyson új, független aeroszolizálási kutatása azt mutatja, hogy a kézszárítás Dyson Airblade™ kézszárítóval csak papírtörlővel történő szárításkor aeroszolozódik, és hogy a Dyson Airblade™ kézszárítók higiénikusak és biztonságosak.1

A HEPA a nagy hatékonyságú részecske levegőt jelenti. Ahhoz, hogy valódi HEPA szűrő lehessen, mint az összes Dyson Airblade™ kézszárítóban, alapértelmezés szerint a szűrőnek meg kell felelnie az EN1822-5 és az IEST-RP-CC001.6 vizsgálati szabványoknak. Bármely szűrő, amely nem állítja, hogy HEPA szűrő, nem biztos, hogy ilyen magas hatékonysággal működik.

A kézmosás kulcsfontosságú módszer a baktériumok és vírusok terjedésének csökkentésére. A kéz megfelelő szárítása fontos lépés ebben a folyamatban, mivel a nedves kezek akár 1000-szer több baktériumot terjeszthetnek, mint a száraz kezek.8 A Dyson Airblade™ kézszárítók ugyanolyan higiénikusak a kézszárításban, mint a papírtörlő,9, de a környezeti károk és a magas használati költségek nélkül.10

Fedezze fel a Dyson kézszárítók kínálatát

A Dyson Airblade Wash + Dry csap alatt száradó kezek

Dyson technológia. Jobb a vállalkozása számára.

 • Gyors

  A kezeket 10–14 másodperc alatt megszárítjuk.

 • Higiénikus

  A HEPA szűrő alaptartozék.

 • Alacsonyabb költségek

  Akár 98 %-kal kevesebb üzemeltetési költség a papírtörlőkhöz viszonyítva.

 • Környezetbarát

  Nincsenek kivágott fák, nincs papírhulladék.

1 Suen et al, 2019 SR és a levegőben lévő baktériumokon és az aeroszolokban (0,3 -> 5 mikron) mérve, kézszárítás során 28,5 m3-es tesztkamrában, független, harmadik féltől származó laboratórium által végzett vizsgálatban.
2 A kézszárítás során mért aeroszolizáció alapján. A vizsgálatot független, harmadik féltől származó laboratórium végzi, az Airmid Healthgroup Ltd.
3 A HEPA szűrő az EN1822-5 szabvány szerint, független vizsgálati laboratórium által, előírt vizsgálati körülmények között tesztelt.
4 Snelling et al. (2010) JAM.
5 Száradási idő meghatározása Dyson 769-es vizsgálati módszerrel, NSF P335 alapján, 0,1 g maradék nedvesség mérésével.
6 Globális felmérés 2020 júliusában, világszerte 14 országban (Egyesült Királyság, DE, ES, FR, IT, NL, USA, CA, MX, CN, JP, MY, SG, AU) 8758 válaszadóval, 18 éves vagy afeletti. Az egyéni százalékok országonként változnak.
7 Külső laboratóriumban tesztelték az ISO 22196 szerint az E. coli, a Salmonella enterica, a Staphylococcus aureus és a Klebsiella pneumoniae ellen, valamint az ISO 21702 szerint a H3N2 (influenza) vírus ellen.
8 Patrick et al. (1997) EI.
9 Mutters & Warnes (2019) JHI.
10 A kalkulációért látogasson el a www.dyson.hu/calcs oldalra.