Egyedi tervezésű, higiénikus kézszárító technológia

2006-ban piacra dobtuk a Dyson Airblade™ szenzorral működtetett, érintés nélküli kézszárítót HEPA szűréssel, amely lehetővé teszi a kézszárításhoz használt levegő tisztítását.

A Dyson digitális motorral működtetett Dyson Airblade™ kézszárítók a leggyorsabban higiénikusan szárítják a kezeket HEPA-szűrt levegővel.

Csak egy Dyson szárít úgy, mint egy Dyson.

Dyson Airblade termékkínálat

Fedezze fel:     HEPA      |      Technológia      |      Tesztelés      |      Kézmosás      |      Bizonyítások      |      Termékek      |      GYIK

Higiénikus és független forrás által bizonyítottan biztonságos1

Érintés nélküli. HEPA-szűréssel. Papírhulladék nélkül.

Bizonyítottan nem aeroszolizál jobban, mint a papírtörlők.2
Hulladék keletkezése nélkül.

A Dyson Airblade kézszárítók aeroszolizálását tesztelik

Hogyan készültek a független tesztek

Célunk az volt, hogy megnézzük, hány aeroszolt állít elő a Dyson Airblade™ kézszárító a papírtörlővel történő szárításhoz képest, vagy a kézmosáskor, de nem szárítással.

Az Airmid Healthgroup független tesztelést végzett ellenőrzött környezetben mosdókagyló, papírtörlő és Dyson Airblade W + D, dB, V és 9kJ kézszárítók alkalmazásával. Mindegyik kísérletet háromszor hajtottuk végre, külön kísérletekben papírtörlővel és kézszárítóval.

Az eredmények bebizonyították, hogy egyik Dyson Airblade™ kézszárítónak sincs jelentős hatása a környező levegőre. Ez alátámasztja a korábbi tanulmányokat, miszerint ugyanolyan higiénikusak, mint a papírtörlő.

V Összes életképes szám (baktérium) mintavevő P Részecskék / aeroszol mintaveételek
A Dyson Airblade kézszárítók diagramja az Airmid teszt laboratóriumában

Amit a független tesztek mutattak

Dyson tovább elemezte a munka eredményeit, és írt egy tanulmányt, amelyet szakértői értékelésnek vetettek alá, és a Frontiers in Public Health című folyóiratban jelent meg. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a sugárhajtású kézszárítóval történő kézszárítás nem növeli jelentősen a levegőben lévő aeroszolok vagy baktériumok mennyiségét a sétáláshoz és kézmosáshoz vagy a papírtörlővel történő kézszárításhoz képest. A teljes cikket és a tanulmány eredményeit itt olvashatja.


 • Bizonyítottan nem aeroszolizál jobban, mint a papírtörlők.2
  Hulladék keletkezése nélkül.


 • Bizonyítottan nincs jelentős hatása a a környező levegőre.2

Mi az aeroszolizáció?

Az aeroszolizálás az aeroszolok létrehozásának a művelete. Az aeroszolok apró folyékony vagy szilárd részecskék, vagy mindkettő keveréke, szuszpendálva egy gázban (pl. levegőben).

Összetételük kialakulásuk módjától függően változhat, és tartalmazhatnak baktériumokat vagy vírusokat. Az aeroszolok mérete változhat, például 0,3 mikron lehet.

Míg a nagyobb, nehezebb részecskék hajlamosak a padlóra hullani, ezek a kisebb részecskék nagyobb valószínűséggel lebegnek a levegőben - vagy „aeroszolosak”. Aeroszolok mindenhol vannak körülöttünk.

A hajat és más kisebb részecskéket ábrázoló kép

A HEPA szűrők akár 0,1 mikron méretű részecskéket is befognak

Az összes Dyson Airblade™ kézszárító HEPA szűrést alkalmaz a kéz tisztított levegővel történő szárítására.

Tesztelt és bizonyítottan megfogja a 0,1 mikron3 méretű részecskék 99,95% -át. A szűrő baktériumokat és vírusokat is képes befogni.

Szárítsa kezeit HEPA-tisztított levegővel, ne piszkos levegővel.

Dyson Airblade 9kJ HEPA szűrő, befogott részecskékkel

Érintés nélküli technológia

A Dyson Airblade™ kézszárítók érzékelő technológiát alkalmaznak. Az érintés nélküli, higiénikus felhasználói élmény érdekében tervezték.

Ezeket az érzékelőket úgy programozták, hogy érzékeljék és automatikusan megszárítsák a kezeket. Így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolságot tartsanak a kezük és a gép között.

 • Érzékelő technológia Dyson Airblade Wash+Dry kézszárító

  A Dyson Airblade Wash+Dry infravörös LED-érzékelőkkel automatikusan érzékeli a kezeket mosáshoz és szárításhoz egyaránt. Így vált a mosási és a szárítás üzemmód között.

 • Érzékelő technológia Dyson Airblade 9kJ kézszárító

  A Dyson Airblade 9kJ infravörös time-of-flight-érzékelõkkel aktiválja a HEPA-tisztított levegõt, a készülék az optimális felhasználói élmény érdekében készült.

 • Érzékelő technológia Dyson Airblade V kézszárító

  A Dyson Airblade V kapacitív érzékelőkkel rendelkezik, amelyek automatikusan be- és kikapcsolják a HEPA-tisztított levegőt, amikor a kezek belépnek az érzékelő zónába.

Független teszteléssel bizonyítottan higiénikus

NSF International

A gyártók, a szabályozók és a fogyasztók az NSF International-től várják a közegészségügyi szabványok és tanúsítási programok kidolgozását, amelyek segítenek megvédeni a világ élelmiszereit, vízét, fogyasztási cikkeit és környezetét.
A Dyson Airblade V és a Dyson Airblade dB kézszárítók NSF minősítéssel rendelkeznek. NSF International logo

HACCP International

A HACCP International vezető élelmiszer-biztonsági szervezet, amely az élelmiszeriparban használt élelmiszerbiztonsági szolgáltatások, termékek és berendezések tanúsítására szakosodott.
A HACCP International által tanúsított termékeket függetlenül értékelték és élelmiszerbiztonsággal rendelkeznek. A lakossági ügyfelek, szállodák, kórházak és vendéglátók magas színvonalának teljesítése érdekében.
A Dyson Airblade dB és a Dyson Airblade Wash + Dry kézszárítók élelmiszer-előkészítési környezetekben való használatra tanúsítvánnyal rendelkeznek, a HACCP International élelmiszer-biztonsági tanúsító rendszereinek követelményeinek megfelelően. HACCP International logo

Bradfordi Egyetem

A Bradfordi Egyetem tanulmánya, amelyet a Journal of Applied Microbiology4 publikált, megállapította, hogy az Airblade™ technológia ugyanolyan higiénikus, mint a papírtörlő.
Gyakorlati nehézségek merülnek fel azonban a papírtörlő szállításában és ártalmatlanításában, ami a baktériumok szétszóródását eredményezheti.Bradfordi Egyetem logo

Gyors száradási idő

Az alapos kézmosás és szárítás bizonyítottan csökkenti a baktériumok és vírusok terjedését.

A Dyson Airblade™ kézszárítók száradási ideje 10-14 másodperc,5 és segítenek csökkenteni a kézben lévő baktériumokat.4

Nő szárítja a kezét a Dyson Airblade Wash+Dry-nál

Világszerte bizonyított a mosdókban

Az eredeti Dyson Airblade™ kézszárító 2006-os megjelenése óta emberek milliói használják mosdókban szerte a világon.

Bár minden gépre öt év garancia vonatkozik, megfelelő karbantartás mellett úgy tervezték őket, hogy sokkal tovább szárítsák a kezeket. És a papírtörülközőktől eltérően a Dyson Airblade™ kézszárító nem fog elfogyni.

A válaszadók 57% -a nyilatkozott úgy, hogy a Covid-19 járvány kezdete óta naponta legalább nyolcszor mossa meg a kezét szappannal és vízzel.

Dyson globális mosdó attitűd felmérése 20206

Mosson kezet szappannal

A válaszadók 53% -a jobban aggódik a nyilvános mosdó használata miatt, és kevésbé aggódna, ha légtisztító szűrőkkel ellátott érintés nélküli kézszárítókat telepítenének.

Dyson globális mosdó attitűd felmérése 20206

Kézszárítás a Dyson 9kJ kézszárítónál

A válaszadók 56% -a kényelmesebben érezné magáta kézszárító használatakor, ha tudná, hogy a Dyson szállítja.

Dyson globális mosdó attitűd felmérése 20206

Mosdó Dyson Airblade kézszárítókkal

A válaszadók 58% -a az érintés nélküli aktiválást választotta az egyik olyan tulajdonságként, amely megnyugtatja őket a kézszárító használatakor.

Dyson globális mosdó attitűd felmérése 20206

Kézszárítás a Dyson Airblade Wash+Dry-nál

A válaszadók 47% -a a "kézszárításhoz használt levegőtisztító szűrőket" választotta az egyik olyan tulajdonságként, amely megnyugtatja őket a kézszárító használatakor.

Dyson globális mosdó attitűd felmérése 20206

Dyson Airblade V kézszárító HEPA szűrővel

Fedezze fel a Dyson Airblade™ kézszárító termékcsaládot

 • Nő szárító kezét a Dyson Airblade V-nél

  Dyson Airblade V logo

  Antibakteriális felület

  A Dyson Airblade V nikkel kézszárító antibakteriális és vírusellenes adalékkal rendelkezik, amely bizonyítottan csökkenti a baktériumok és a vírus7 szaporodását fasciáján / felületi anyagán.

 • Kézszárítás a Dyson Airblade Wash+Dry-nál

  Dyson Airblade Wash+Dry logo

  Mossa és szárítsa a mosdókagylónál

  Az Airblade™ technológia egy csapba van építve, nincs szükség arra, hogy a felhasználók külön átálljanak egy szárítási területhez, így kevesebb vizet csepegtetnek a padlóra.

 • Nő szárító kezét a Dyson Airblade 9kJ

  Dyson Airblade 9kJ logo

  Curved Blade™ kialakítás

  Két 0,45 mm-es ívelt nyíláson jön a légáramlat 388 mph sebességgel, amely követi kezének kontúrjait, eltávolítva a vizet, méghozzá kevesebb idő alatt.

Gyakran Ismételt Kérdések

A papírtörlő-ipar számos tanulmányt alkalmaz a merész és pontatlan állítások alátámasztására. Általánosságban elmondható, hogy ezeket a vizsgálatokat nem olyan körülmények vagy forgatókönyvek szerint végezték, amelyek szimulálják a valós életet vagy a tényleges helyzetet, amelyet egy személy ésszerűen tapasztalhat a Dyson Airblade™ kézszárító használata során. Az ilyen kutatásokat végző kutatók csak akkor tudtak ilyen eredményt elérni, ha kesztyűs kezüket baktériumokkal és vírusokkal durván beszennyezték, majd Dyson Airblade ™ kézszárítóval szárították őket anélkül, hogy előbb megmosták volna a kezüket. Ezzel szemben a Bradfordi Egyetem (Egyesült Királyság) és a Hong Honk Műszaki Egyetem kutatási tanulmányai azt mutatták, hogy megfelelő használat esetén a Dyson Airblade ™ kézszárítók valóban csökkentették a baktériumokat a kézen.

A Dyson új, független aeroszolizálási kutatása azt mutatja, hogy a kézszárítás Dyson Airblade™ kézszárítóval csak papírtörlővel történő szárításkor aeroszolozódik, és hogy a Dyson Airblade™ kézszárítók higiénikusak és biztonságosak.1

A HEPA a nagy hatékonyságú részecske levegőt jelenti. Ahhoz, hogy valódi HEPA szűrő lehessen, mint az összes Dyson Airblade™ kézszárítóban, alapértelmezés szerint a szűrőnek meg kell felelnie az EN1822-5 és az IEST-RP-CC001.6 vizsgálati szabványoknak. Bármely szűrő, amely nem állítja, hogy HEPA szűrő, nem biztos, hogy ilyen magas hatékonysággal működik.

A kézmosás kulcsfontosságú módszer a baktériumok és vírusok terjedésének csökkentésére. A kéz megfelelő szárítása fontos lépés ebben a folyamatban, mivel a nedves kezek akár 1000-szer több baktériumot terjeszthetnek, mint a száraz kezek.8 A Dyson Airblade™ kézszárítók ugyanolyan higiénikusak a kézszárításban, mint a papírtörlő,9, de a környezeti károk és a magas használati költségek nélkül.10

Fedezze fel a Dyson kézszárítók kínálatát

A Dyson Airblade Wash + Dry csap alatt száradó kezek

Dyson technológia. Jobb a vállalkozása számára.

 • Gyors

  A kezeket 10–14 másodperc alatt megszárítjuk.

 • Higiénikus

  A HEPA szűrő alaptartozék.

 • Alacsonyabb költségek

  Akár 98 %-kal kevesebb üzemeltetési költség a papírtörlőkhöz viszonyítva.

 • Környezetbarát

  Nincsenek kivágott fák, nincs papírhulladék.