Dyson V10 Cord-free vacuum | Engineering | Dyson.com

A fejlesztés útja

Új korszak kezdődik.

Free delivery

Ingyenes szállítás

2 year guarantee

2 év garancia

“Mérnökként a meglévő technológiákon túlmutató megoldásokat kell keresnünk, és mindig fel kell tennünk a kérdést, hogy van-e még hatékonyabb módszer.”

James Dyson - mérnök

Úttörő technológiákkal mindig az élen.

Miután elege lett abból, hogy otthoni porszívójának porzsákja mindig eltömődik, James Dyson öt évvel és 5127 prototípussal később előállt a világ első ciklonporszívójával. Az 1993-ban bemutatott DC01 forradalmi technológiája megoldotta azt a jól ismert problémát, hogy a porszívók hajlamosak elveszíteni a szívóerejüket. Ettől az első, kettős ciklonnal működő porszívótól kezdve Dyson folyamatosan kutatta az új megoldásokat, és feltalálta a ciklonrendszerű vezetékes porszívókkal azonos teljesítményt nyújtó vezeték nélküli porszívót.

Kisebb, gyorsabb és könnyebb.

Az erős porszívó a motornál kezdődik. Mérnökeink a repülőgép- és űrhajógyártásból merítették az ihletet, amikor megtervezték a szükséges erő leadására képes motort. A burkolat a műholdaknál is alkalmazott, rendkívül ellenálló és nagy fajlagos szilárdságú fenolos öntőanyagból készül, hogy ultragyors fordulatszámon is csillapítsa a vibrációt.

Még nagyobb hatékonyság.

A terelőlapát a nagy teljesítményű dugattyúkban is gyakran használt poliéter-éter-ketonból (P.E.E.K) és szénszálas kompozitból készül. A légáramlás növelése érdekében a terelőlapátok átfedéssel vannak kialakítva, így nagyobb a felületük, és hatékonyabban működnek.

Free delivery

Ingyenes szállítás

2 year guarantee

2 év garancia

Kerámiatengely.

A motorhoz könnyű, erős tengelyre volt szükség, amely képes elviselni a percenkénti 125 ezres fordulatszámot is. Ilyen nagy sebesség mellett magas a hőképződés, ami az acéltengelyben 10-20 mikronos elhajlást okoz: apróság, de elég ahhoz, hogy zavaró vibrációhoz vezessen. Ezért olyan kerámiát használtunk, amelyet 1600 °C-on edzenek, és feleakkora sűrűség mellett háromszor erősebb, mint az acél.

A „boing” hatás.

A Dyson V10 digitális motor extra teljesítménye érdekében a Dyson mérnökei megduplázták a mágnesek és az állórészek számát. A ravasz elengedésekor a motor szinte azonnal leállítja a forgórészt, és a mágnesek a négy állórész között „pattognak”. Akárcsak az asztalon pattogó pingponglabda, minden alkalommal kisebb távolságot tesznek meg, és ez olyan hanghatással jár, amit mérnökeink „boing” néven emlegetnek.

Dyson V10 digitális motor.

A fejlesztési munka eredménye a Dyson V10 digitális motor – a leggyorsabb digitális motor, amit valaha is készítettünk.

Célzott fejlesztés.

Ez a kisebb motor lehetővé tette mérnökeink számára, hogy a ciklon- és tartályegységet 90 fokkal elforgassák, és egy vonalba rendezzék. Ez lineáris légáramlást eredményezett, ami a tisztítófejnél 20%-kal nagyobb szívóteljesítményt jelent a Dyson V8 Absolute porszívóhoz képest, továbbá rendkívül egyszerű tartályürítést tesz lehetővé.

Dyson V8™ vacuum

Dyson Cyclone V10™ vacuum

Free delivery

Ingyenes szállítás

2 year guarantee

2 év garancia

Továbbfejlesztett szűrőtechnológia.

A motor előtt és után elhelyezett szűrők egyetlen leszigetelet egységet alkotnak, így még hatékonyabban működnek. A motorházat a zaj csökkentése érdekében hangelnyelő anyagokkal és hangcsillapító elemekkel láttuk el.

Tartós teljesítmény egyetlen akkumulátorral.

A tartós szívóteljesítményt egyetlen energiaforrással oldottuk meg: hétcellás, 525 wattos lítium-ion akkumulátorunk óriási kapacitással büszkélkedhet, és egyenletesen magas teljesítményt nyújtva, nikkel-kobalt-alumínium technológia segítségével látja el energiával a porszívót. A Dyson intelligens energiagazdálkodási rendszere folyamatosan felügyeli az energia leadását az egyenletesen magas teljesítmény érdekében.

Mágneses pólusok – kétszer annyi, mint a Dyson V8™ porszívóban.

Wattban kifejezett teljesítmény a Dyson V10 digitális motor meghajtásához.

A Dyson V8 digitális motor tömegének fele.

Új dimenziók.

25 év alatt sok mindent elértünk – kifejlesztettük a vezetékes porszívóink teljesítményével egyenértékű vezeték nélküli porszívónkat.¹ Most pedig új korszak kezdődik.

A Dyson Cyclone V10™ vezeték nélküli porszívóé.

¹A szívóerő az EN60312-1. sz. szabvány 5.8. és 5.9. pontja alapján a csőnél/fogantyúnál, teli tartállyal, MAX üzemmódban tesztelve.

;