Skip navigation

Segítség a Dyson V15™ porszívóhoz

 Segítség a Dyson V15™ porszívóhoz

Használati útmutató

Használati útmutató

Töltse le a Dyson V15 Detect vezeték nélküli porszívó használati utasítását.

10.5MB

Az első teendők

Nézze meg videónkat az első lépésekről

 • Videónkon bemutatjuk, hogyan szerelje össze készülékét, ami után egyből hozzá is láthat a használatához.

Töltse fel teljesen az első használat előtt

Fontos, hogy teljesen feltöltse készülékét, mielőtt a porszívót először használni kezdi. Ez segíti az akkumulátor algoritmusát, hogy még pontosabban ki tudja számolni a hátralévő üzemidőt.

Videó, amely mutatja az akkumulátor töltését

Videó, amely mutatja az akkumulátor töltését

LCD kijelző

Ismerje meg az LCD kijelző működését

Miközben porszívózik, a piezo szenzor számolja és méri a mikroszkopikus részecskéket, amelyeket a készülék felszív. Az eredményt a kijelző mutatja meg, ahol a részecskék méret szerint négy osztályba sorolódnak 0-500 mikron (µm)-ig, illetve afölött.

Gyakran Ismételt Kérdések a részecskeszámláló grafikonról

Az oszlopok és a számok a részecskeszámláló grafikonban lelassulnak, ahogy egyre kevesebb szennyeződés kerül felszívásra, ezzel mutatva, hogy a mélytisztítás megvalósult.

A portartályban lévő szennyeződések tudományos mérőeszköze, a részecskeszámláló. Minden oszlop egy eltérő mérető porrészecskét jelöl. Az oszlop gyorsabban emelkedik, ha az ahhoz tartozó méretű részecskéből többet szív be a készülék.

A szívóerőre reagálás az összes tisztítófejjel elérhető, beleértve a Dyson Laser Slim Fluffy™, a High Torque, a Direct Drive tisztítófejeket és a Dyson Hair Screw motorizált fejet.

Auto üzemmódban a motor - ami a szívóerőt szabályozza - intelligensen reagál az érzékelt por mennyiségére, ezzel biztosítva automatikusan a mélyebb tisztítást. Több por, nagyobb szívóerő. A motor érzékenységének beállítása a menüben befolyásolja, hogy a készüléke hogyan reagál az érzékelt por mennyiségére. 'Magas' beállításkor a készülék gyakrabban fog reagálni, ezzel több szívóerőt biztosítva akkor is, ha csak kisebb koncentrációban érzékel port. 'Alacsony' beállításkor a szívóerő ritkábban reagál a nagyobb mennyiségű porra. A motor érzékenységének beállításához tartsa lenyomva az LCD kijelző alatti gombot, hogy belépjen a menübe. Nyomogassa a gombot, amíg el nem éri a motor érzékenységének beállításait. Nyomja meg hosszan a belépéshez, majd válassza ki a kívánt beállítást.

Igen. A grafikon a készülékhez csatolt fejektől függetlenül számlál, minden tisztítófejjel és kiegészítőfejjel használható.

A számláló alaphelyzetbe állításához tegye töltőre a készüléket (a számláló nullázódik 30 perc töltés után vagy távolítsa el a bepattintható akkumulátort 15 másodpercre. A porszívó tisztítófejét vagy szívócsövét úgy tisztíthatjuk meg az esetlegesen vissza maradt portól, hogy elhúzzuk a felülettől, és 10 másodpercig bekapcsoljuk a szívást.

A Dyson DLS™ (Dynamic Load Sensor) technológia érzékeli ha a padlótípus megváltozik, azáltal, hogy monitorozza a hengerkefe ellenállását a High Torque tisztítófej működése közben. A piezo szenzor a por mennyiségét érzékeli és bármelyik tisztítófejjel működik.

Míg a laboratóriumban az akár 0,1 mikron nagyságú részecskéket is meg tudjuk mérni, az ilyenfajta mérési technológiát még nem lehetséges egy porszívóba beleépíteni. Amit viszont a piezo szenzor már nem ismer fel, azt ki tudjuk szűrni. HEPA szűrőink képesek az akár 0,1 mikron nagyságú részecskék 99,97%-os szűrésére.

Az LCD kijelző használata

Az oszlopok és a számok a részecskeszámláló grafikonban lelassulnak, ahogy egyre kevesebb szennyeződés kerül felszívásra, ezzel mutatva, hogy a mélytisztítás megvalósult.

Amit az LCD kijelző szintén jelez

Beállítások, figyelmeztetések és értesítések

A beállítások menübe való belépéshez tartsa hosszan nyomva a kiválasztás gombot. Nyomja meg a gombot a lehetőségek közötti léptetéshez, majd tartsa azt nyomva. Nyomja meg az indítóravaszt, amikor szeretne elkezdeni porszívózni.

Beállítások, figyelmeztetések és értesítések

Teljesítmény fokozatok

Ismerje meg a teljesítményfokozatokat

Porszívója három teljesítmény üzemmóddal rendelkezik, mindegyik különböző feladathoz lett megtervezve. Váltson gyorsan az üzemmódok között a kiválasztás gomb megnyomásával.

 • LED kijelző mutatja az Auto/Med üzemmódot

  Auto és Közepes mód


  A teljesítmény és az üzemidő optimális egyensúlya. A közepes üzemmód a nem motorizált kiegészítők használatakor lép működésbe.

 • LED kijelző mutatja az Eco üzemmódot

  Eco üzemmód


  Maximális üzemidő a hosszan tartó takarítás érdekében otthona körül.

 • LED kijelző mutatja a Boost üzemmódot

  Boost üzemmód


  A makacsabb feladatokhoz. Makacs szennyeződések intenzív területi tisztítására tervezve.

Intelligens szívóerő

A Dyson az Auto üzemmódot javasolja a legeredményesebb takarítási élményért. Auto üzemmódban a szívóerő automatikusan megnövekszik, ha nagyobb koncentrációban érzékel a készülék port. Amint a por el lett távolítva, a szívóerő visszatér normál szintre, ezzel is megőrizve az akkumulátor élettartamát.

Gyakran Ismételt Kérdések az üzemmódokról és az LCD kijelzőről

Mindkét üzemmód az üzemidő és a szívóerő optimális egyensúlyára törekszik. Az Auto üzemmód az összes tisztítófejjel és a Dyson Hair Screw motorizált fejjel működik, automatikusan állítja a szívóerőt, hogy illeszkedjen az érzékelt por mennyiségéhez. A Med üzemmód akkor kerül kijelzésre az Auto üzemmód helyett, ha nem-motorizált kiegészítő van a készülékhez illesztve pl. Résszívó fej.

A beállítások menübe való belépéshez tartsa hosszan nyomva a kiválasztás gombot. Nyomja meg hosszan a gombot a 'Nyelv' menüpontnál, hogy lássa az elérhető nyelveket. Nyomja meg a gombot a nyelvek közötti léptetéshez. Amint megtalálta a kívánt nyelvet, tartsa hosszan lenyomva a gombot. Ha rossz nyelvet választott ki, engedje fel a gombot, mielőtt a visszaszámlálás véget ér. A kiválasztott nyelv megerősítéséhez tartsa lenyomva a gombot, amíg a visszaszámlálás véget nem ér.

Az LCD kijelző csupán 1,5 watt energiát használ fel, ami nem befolyásolja észrevehetően az üzemidőt.

Tisztítófej

Ismerje meg a tisztítófejeket

 • A tisztítófejen található lézer megvilágítja és kiemeli a port.

  Világító tisztítófej


  A kemény padlók specialistája. A 25 cm széles fej a puha szőtt nyílonnal és antisztatikus szénszálakkal, eltávolítja a finomport a keménypadlókról és a szűk helyekről. Az alacsony kialakításának köszönhetően a bútorok alatti rész is alaposan takarítható.

 • High Torque tisztítófej felszívja a port és a hajat.

  High Torque tisztítófej, anti-tangle fogakkal


  Erőteljesen felszívja a port és a hajat a padlóról. A csomósodást megelőző, de-tangling fogak automatikusan megtisztítják a hengerkefét a hajtól. A tisztítófej intelligensen módosítja a szívóerőt a padló típusához illeszkedően, így anélkül mélytisztíthat a szőnyeg és a keménypadló között, hogy tisztítófejet kellene cserélnie.

Gyakran Ismételt Kérdések a tisztítófejekről

A fénysugár úgy lett kialakítva, hogy működjön minden sima és kemény padlón - beleértve a világos felületeket és a fával borított padlót. A fénysugár hatása nagyjából 500 lux mennyiségű beltéri világításig hatékony - ami nagyjából egy jól megvilágított konyhának felel meg. A közvetlen napfény 10 000+ lux fénymennyiségnek felel meg, amit semmilyen eszköz nem képes túlvilágítani.

Az emberi szem minden más színhez képest érzékenyebbé vált a zöld fényre, ez hozza létre az élesebb kontrasztot, és teszi láthatóbbá a rejtett port.

Igen. A világító tisztítófej LED-fénnyel vagy egyes korábbi modellek esetében Class 1 besorolású lézer fénnyel rendelkezik - ezek minden körülmények között biztonságosan használhatóak.

A lézerrel rendelkező korábbi modellek esetében igen, egy csúszógomb segítségével. A világító LED-fénnyel rendelkező tisztítófej esetében a fénysugár nem kapcsolható ki.

A lézer letörölhető egy mikroszálas kendővel.

Nem, a fénysugár nem vízálló.

Ez a technológia kemény padlók számára lett kifejlesztve. A fénysugár hatása nem érzékelhető szőnyegen, így nem lenne hasznos a Digiatal Motorbar tisztítófejen.

Korábbi modelljeinknél, amely rendelkezik kikapcsolható lézerfénnyel, nem kell aggódni a megnövekedett energiafogyasztás miatt, hiszen csupán 1W energiát használ el a fény működése. LED-fénnyel rendelkező készülékek esetén is minimális energiafogyasztás tapasztalható.

A Dyson High Torque tisztítófejet úgy fejlesztettük ki, hogy rendelkezzen anti-tangle, felcsavarodás elleni technológiával. Miközben erőteljes szívóerővel tisztítja a padlót a portól és a hajtól, a de-tangling fogak automatikusan megtisztítják a hengerkefét a hajtól.

Kiegészítők

Kézi porszívó az autót takarítva

Erőteljes 3 az 1-ben tisztítás

Csupán egyetlen pattintással porszívója átalakul matractisztítóvá. Kézi porszívóként is használható, a tetszőleges kiegészítővel a legnehezebben elérhető területeket is kitakaríthatja otthonában.

Kézi porszívó az autót takarítva

Dyson által tervezett kiegészítők

Kiegészítőink még nagyobb sokoldalúságot nyújtanak készülékének. Mindegyik csatlakoztatható a porszívócsőhöz vagy közvetlenül a készülékhez ezzel lehetővé téve a kézi porszívózást.

 • Hair screw motorizált fej szívja fel a hajat

  Az új Hair screw motorizált fej


  Felszívja a hosszú hajszálakat és a kisállatszőrt. Fast. A hajszálak felcsavarodását megelőző tölcsér alakú hengerkefe a portartályba görgeti a hajat.

 • Résszívó fej port szív fel

  Résszívó fej


  A trükkös sarkok és a nehezen elérhető, szűk helyek alapos tisztítására kifejlesztve.

 • Kombi szívóka port szív

  Kombi szívóka


  Két eszköz egyben - széles szívófej és kefe, hogy gyorsan válthasson az otthoni vagy az autó körüli tisztítási és portalanítási tevékenységek között.

 • Mini puha porkefe

  Mini puha porkefe


  A puha sörték felszedik a port a kényes felületekről.

 • Keménysörtés kefe lazítja és felszívja a szennyződést

  Kemény sörtés kefe


  A kemény nylon sörték segítik a kosz eltávolítását a sűrű szövésű padlószőnyegből, vagy a sűrűn igénybevett területekről, illetve az autó kárpitjáról.

Fali dokkoló

A fali dokkoló felszerelése

Használhatja a fali dokkolót porszívója tárolására, így mindig könnyen elérhető és használatra készen áll. Nézze meg hogyan.

Nő elhelyezi a Dyson V15 Detect porszívót a fali dokkolóban

battery

Hozza ki a legtöbbet akkumulátorából

Akkumulátor cseréje a Dyson V15 Detect porszívóban

Ha rendelkezik tartalék akkumulátorral, ajánljuk hogy teljesen töltse fel miután megvásárolta, és gyakran cserélgesse a két akkumulátort azok élettartamának meghosszabbításáért.

Akkumulátor cseréje a Dyson V15 Detect porszívóban

Gyakran Ismételt Kérdések az akkumulátorról

A teljes feltöltés 4,5 órát vesz igénybe.

Az üzemidő az LCD kijelzőn jelenik meg, készüléke háromszor pulzálni fog, hogy figyelmeztesse az alacsony töltöttségi szintre.

Igen, a cserélhető akkumulátoregység tölthető a készülékkel együtt és anélkül is, valamint a készülék dokkolóba való helyezésével és azon kívül is.

Javasoljuk az akkumulátorok rendszeres cserélgetését az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében.

Igen, az akkumulátort úgy fejlesztettük ki, hogy töltésen lehessen hagyni, ezzel biztosítva, hogy a készülék mindig készen álljon az azonnali használatra.

A maximális üzemidő érdeklében azt javasoljuk, hogy a készüléket minden használat után tegye töltőre.

Karbantartás

A készülék karbantartása

porszívók

Így tisztítsa meg porszívóját

A folyamatos tisztítás segít a felgyülemlett por eltávolításában és a kiegyensúlyozott működésben. A szűrő valamint a világító tisztítófejben található hengerkefe mosható, a portartály és a kiegészítők kendővel törölhetőek tisztára.

szűrő

Ezért fontos a szűrő rendszeres tisztítása

A szűrő megköti a mikroszkopikus port, ami felgyűlhet benne, ezáltal befolyásolhatja a teljesítményt. A szűrő legalább havonta egyszeri mosásával segíthet fenntartani a szívóerőt, rendszeresebb használat mellett még gyakrabbi mosást javaslunk.

Hogyan tisztítsam meg a szűrőt videó

 • A szűrő eltávolítása

  1. Távolítsa el a Dyson szűrőt


  Csavarja le a motor utószűrőt a készülék tetejéről.

 • Távolítsa el a felesleges port.

  2. Távolítsa el a felesleges port.


  Gyengéden ütögesse a szűrőt a mosdókagyló vagy a szemetes oldalához, hogy eltávolítsa az összegyűlt port és szennyeződést.

 • Öblítse át a szűrőt vízzel

  3. Öblítse ki a szűrőt


  Mossa át a szűrőt meleg csapvízzel - gyengéden kézzel dörzsölje át. Ne használjon tisztítószert.

 • Rázza meg a szűrőt a felesleges víz eltávolításához

  4. Határozottan rázza meg


  Töltse fel a szűrőt meleg csapvízzel Fogja le a nyitott végét a kezével, és határozottan rázza meg, hogy eltávolítsa a port. Nagyon fontos, hogy ne nyúljon a szűrő középső, redős részéhez. Ismételje ezt addig, amíg nem folyik tiszta víz a szűrőből, majd határozottan rázza ki belőle a felesleges vizet.

 • Hagyja száradni a szűrőt

  5.Hagyja száradni legalább 24 órán keresztül


  A szűrő mosása után hagyja száradni legalább 24 órát egy jól szellőző helyen, például egy ventilátor vagy egy nyitott ablak mellett. Szárításkor állítsa a szűrőt a nagyobb végével lefelé. Győződjön meg róla, hogy a szűrő teljesen száraz mielőtt visszahelyezi, ellenkező esetben károsodhat a motor. Ne szárítsa a szűrőjét szárítógépben, mikrohullámú sütőben vagy nyílt láng közelében.

tisztítóerő.

Ne töltse túl a portartályt

A portartály túltöltése csökkentheti a szívóerőt és ez befolyásolhatja a részecske számlálás pontosságát. A szívóerő fenntartásához ürítse a portartályt, amint az eléri a MAX jelzést.

Dyson V15 Detect porszívó portartályának kiürítése
Eltömődések megszüntetése a légáramban

blockages

Eltömődések megszüntetése

Az LCD kijelző figyelmeztetni fogja, ha a készülék légárama eltömődött. A kijelzőn egy animáció fogja jelezni, hogy a légáram melyik útját ellenőrizze.

hengerkefe

Világító tisztítófej hengerkeféjének

A Világító tisztítófej hengerkeféjét meleg vízben át tudja mosni.

High Torque tisztítófej felszívja a port és a hajat.

A High Torque tisztítófej karbantartása

A High Torque tisztítófej anti-tangle fogakkal áttörölhető egy enyhén nedves, szálmentes textillel.

Gyakran Ismételt Kérdések a karbantartásról

A készüléke hét alkalommal fog pulzáló jelzést adni eltömődés esetén. Kövesse az animált útmutatást az LCD kijelzőn, hogy megszüntesse az eltömődést.

Az LCD kijelző emlékeztetni fogja rá, ha szükséges a szűrő tisztítása. Ez jellemzően havonta egyszer fog előfordulni, de rendszeres használat mellett gyakrabban is jelezhet a készülék. Miután kitisztította a szűrőt, mindig hagyja legalább 24 órán keresztül száradni. Bizonyosodjon meg róla, hogy teljesen megszáradt, mielőtt visszahelyezi a készülékbe. Javasoljuk, hogy kövesse a tisztítási útmutatót és kézzel tisztítsa a szűrőt. A szűrő nem alkalmas mosogatógépben való tisztításra.

A készülék önállóan működik és jelenleg nem csatlakoztatható a Dyson Link applikációhoz.