James Dyson

Mint mindenki más, aki már csalódott egy termékben , mert nem működött megfelelően . A tervezőknek valamit tenniük kellett ellene. Mi a találmány és fejlesztésről szólunk .

Egy nagyszerű ötlet

Egy nagyszerű ötlet

1978-ban James Dyson rájött, hogy porszívója már nem működik rendesen. Csalódottságában szétszerelte a készüléket, és felismerte, hogy a problémát egy koncepciós hiba okozza. A porzsák eltömődése miatt a szívóerő fokozatosan csökken, ezért folyamatosan zsákot kell cserélni. Korábbi munkáit alapul véve úgy gondolta, hogy a gyárakban alkalmazott, általa tervezett festék részecske elválasztó "ciklon torony", amely a centrifugális erő elvén működik, segíthet egy új koncepció kialakításában.

Munkához látott, és nyolc évvel, valamint 5127 prototipussal a háta mögött megalkotta a világ első, porzsák nélküli porszívóját.

A "G-Force"

A "G-Force"

James Dyson első porszívóit Japánban kezdték értékesíteni. A japánok meg voltak róla győződve, hogy egy hazai high-tech termékkel állnak szemben, nem pedig egy fiatal felhasználó termékével. A készülék teljesítménye miatt hamarosan státuszszimbólum lett, és egyes példányait már 2000 dolláros áron árulták. A G-Force 1991-ben megnyerte a Japánban rendezett Nemzetközi Design Kiállítás nagydíját.

DC01 porszívó

DC01

A G-Force készülék jogdíjainak értékesítéséből befolyt összegből James megalapította saját cégét, a Dyson Ltd.-t. 1993-ban nyitotta meg első kutatási központját és gyárát Cotswolds-ban. Itt látott munkához, hogy megalkossa a porszívók következő generációját. A munka eredménye a DC01 (DualCyclone) lett, amely a világ első 100%-os szívási hatékonyságú készüléke.

A Dyson ma

A Dyson ma

Napjainkban a dyson vállalat már több, mint 65 országban van jelen a világon. Több, mint 1000 mérnököt foglalkoztatunk világszerte. Az RDD részleg minden tagja szakértőnek számít a maga területén. Együtt dolgozva érik el, hogy a Dyson készülékek felülmúlják versenytársaikat teljesítményben, értékállóságban, energiahatékonyságban stb.

Dyson mérnökök

Dyson mérnökök

A Dyson készülékek folyamatos tervezése és fejlesztése Nagy Britanniában, Szingapúrban, Malajziában zajlik. Munkatársaink a tudomány széles berkeiből érkeztek: elektrotechnika, aerodinamika, elektronika, kutatás, fejlesztés, folyadék szétválasztó rendszerek, robotika, szoftverfejlesztés, gázturbinás és normál motortechnika, mikrobiológia, hangtan stb. Az RDD részleg minden tagja szakértőnek számít a maga területén. Együtt dolgozva érik el, hogy a Dyson készülékek felülmúlják versenytársaikat teljesítményben, értékállóságban, energiahatékonyságban stb.

A készülék közelről

Dyson világszerte

Malmesburytől Malajzián és Szingapúron át Chicagóig a Dyson csapata a világ minden tájáról tevődik össze. Minden egyes embernek fontos szerepe van a vállalat sikerében. A család legfiatalabb tagja, egyben az utóbbi évek legnagyobb beruházása, a cég szingapúri motor gyára. A gyárat a legújabb generációs, kulcsfontosságú digitális dyson motorok gyártására hozták létre.

Dyson iroda - Malmesbury

Kutatás, tervezés és fejlesztés

A közönség válasza elég önbizalmat adott Jamesnek további ötletek és felfedezések megvizsgálásához. Mérnökökből és tudósokból álló egyre népesebb csapatával nagyobb helyre volt szüksége. James új kutatásfejlesztési laboratóriumokat hozott létre a Cotswoldsban található székhelyén. Aztán később bővítette őket, így költöztek a jelenlegi központba, Malmesbury-be, Angliába. Még több ötlet. Még több felfedezés.

Fejlesztés, javítás, finomhangolás, és újra fejlesztés

Fejlesztés, javítás, finomhangolás, és újra fejlesztés.

A Dyson mérnökei folyamatos munkában vannak. A fejlesztéseket javítások, finomhangolások, majd újra fejlesztések követik. A cél, hogy kezük közül a lehető legjobb termék kerüljön ki. De létezik egyáltalán ilyen? A jó mérnök tudja, hogy mindig marad mit tenni, ezért a munka mindig kezdődik előlről. Fejlesztés...

Anyagismeret

Anyagismeret

A Dyson mérnökeinek legfőbb vezérelve, a készülékek teljesítményének és súlyának ideális összehangolása. Geometriai tudásuknak és anyagismeretüknek hála mérnökeink a kevesebből többet tudnak kihozni. Kevesebb anyag, kisebb súly, nagyobb teljesítmény ugyanakkor kevésbé pazarló technológia. Ez a Dyson koncepció!

A jövő mérnökei - a James Dyson Alapítvány

A jövő mérnökei - a James Dyson Alapítvány

Mérnökök: a világ problémáinak megoldói. És nekünk többre van belőlük szükségünk. James Dyson ezért lelkesen támogatja a fiatalokat a tudomány, a technológia és a műszaki tudományok gyakorlásában. Jótékonysági szervezete tanulmányi ösztöndíjakon, oktatási programokon és tananyagokon keresztül támogatja a diákokat és tanáraikat.

A James Dyson-díj

A James Dyson-díj

A James Dyson-díj egy nemzetközi formatervezési díj. Azért hoztuk létre, hogy inspirálja a jövő dizájnereit, mérnökeit és kiemelje őket a tömegből a nemzetközileg elismert tervezők szintjére.