Dyson Airblade™ Számítások | Dyson.hu

Számítások

A Dyson mérnökei pontosan működő gépeket készítenek, amelyek működését vevőink számára nyíltan, jól érthető állításokkal magyarázzuk el.

Sajnos nem minden versenytársunk tesz ugyanígy. Gyakran használnak megtévesztő fogalmakat, ami zavaró lehet.

Az alábbiak a kijelentéseink mögött rejlő számításokat magyarázzák el. Ha bővebb információra van szüksége, hívjon bennünket a 0800 345 7788 számon.

Költség megtakarítás:

A Dyson saját számításaiban a következő értékeket veszi alapul:

Egy alkalommal felhasznált papírtörlők száma = 2
Saját belső kutatásunk ezt támasztja alá. Tudjuk, hogy az emberek gyakran kettőnél több papírtörlőt is vesznek a kézszárításhoz, de úgy gondoljuk, a költségek becslésénél a lehető legóvatosabban kell eljárni.

Papírtörlő költség = €0.01
Saját belső kutatásunk ezt támasztja alá. Az öt legnépszerűbb forrásból vett papírtörlő költsége alapján kiszámítottuk az átlagos költséget az összes régióra vonatkozóan.

Fürdőszobai használat naponta = 200
Ez egy átlagos méretű fürdőszoba használatát vizsgáló saját belső kutatásunkon alapul. Kis forgalmú kisebb helyiségekre a 100-as értékkel számolunk, míg nagy forgalmú helyeken, például szervizállomásokon vagy repülőtereken a 400-as értéket vesszük alapul.

A helyiség használatban van = 365 napig.
Teljes évvel számolunk.

1 kWh elektromos áram ára = €0.10
Saját belső kutatásunk ezt támasztja alá. 5 különböző helyről vett elektromos áram költsége alapján számítottunk átlagot az összes régióra.

Fogyasztás wattban = a gyártó által megadott érték

készenléti fogyasztás = a gyártó adatai vagy a Dyson tesztjei alapján.

A szárítási időt a Nemzeti Közegészségügyi Alapítvány’s P335 (NSF P335) protokollja alapján számítjuk.

Ne feledje: a legtöbb kézszárító gyártó nem az NSF P335 alapján számol, így helytelen szárítási időt adhat meg. Az NSF független közegészségügyi szaktekintély. Ha pontos szárítási időt akar, ragaszkodjon az NSF P335 szerinti teszt eredményekhez.

Bővebb NSF P335 információkat itt talál.


Hogyan számoljuk a fenntartáshoz a papírtörlő költségeket?

A papírtörlők becsült éves fenntartási költsége =

kézszárításhoz átlagosan felhasznált papírtörlők száma x papírtörlők átlagos költsége x feltételezett napi használatok száma x a fürdőszoba használat napjainak feltételezett száma

Hogyan számoljuk a Dyson Airblade™ kézszárító és más kézszárítók fenntartási költségeit?
A számítás két lépésből áll.

1. lépes: Fenntartási költség használatban (készenlét nélkül)

kézszárító szárítási ideje (órában) x kézszárító névleges teljesítménye (kW) x   becsült naponkénti használatok száma x napok száma, amikor a helyiség használatban van x elektromos áram ára kWh-onként.

2. lépes: Fenntartási költségek használatban (készenléti móddal együtt)

1. lépés eredménye +

((Elektromos áram kWh-onkénti ára * órák száma egy évben) – (használatok becsült száma naponként (100/200/400) * kézszárító szárítási ideje (órában))) * készenléti teljesítmény (kW)

= éves fenntartási költség

Legyen saját Airblade készüléke már napi 300 forinttól

Ez az ár AB03 60 hónapos időszakra szóló bérletén alapul szerviz és javítások nélkül.

A lízingelést a Dyson által megbízott Washroom Services intézi. A lízingelés feltételekhez kötött. Bővebb információért hívja a 0800 345 7788 számot.


Környezeti hatás:

A Dyson a környezeti hatást a kézszárító által felhasznált szénmennyiség (g) alapján adja meg.

Az általunk használt értékek egy vezető Massachusettsbeli kutató egyetem egyik legújabb kutatásán alapulnak. Az életciklus egészét figyelembe vevő (LCA) tudományos módszert használva vizsgálták meg hét kézszárításra használt módszer, köztük a pamut törölköző, a papírtörlő, újrahasznosított papírból készült papírtörlő, valamint a kézszárítók – mind a hagyományos meleg levegős, mind a modern nagysebességű típusok környezetre gyakorolt hatását egészében véve. A kutatók figyelembe vettek a gyártástól kezdve a teljes életcikluson át minden szakaszt és kiszámolták az egész rendszer’ hatását a CO2 kibocsátás, az ökoszisztéma minősége, a termőföld- és vízfelhasználás, emberi egészség és erőforrás igény szempontjából. Egyre több vállalat, köztük az Apple, Walmart és a Google készít termékeiről az egész életciklust figyelembe vevő elemzéseket.

A jelentés – nagy előrelépés a életciklus szerinti felmérés irányába – más iparágakban is használható lenne a nem megalapozott “zöld” kijelentések megcáfolására, mivel így könnyebb lenne a mindennapi termékek környezetre gyakorolt hatását összehasonlítani, és könnyebb lenne választ kapni az olyan kérdésekre is, hogy ‘papír vagy műanyag?’

Ez az életciklus egészét felmérő jelentés jelenleg saját nemében az egyik legmegtámadhatatlanabb, minden jelenlegi nemzetközi szabványnál továbbmegy a környezetre potenciálisan hatást gyakorló jelenlegi és feltételezett forgatókönyvek figyelembe vételével. Ez a termékek környezeti hatásait összehasonlító arany mérce kialakítása felé tett első lépés – segít a vásárlóknak eligazodni a növekvő számú környezettel kapcsolatos állítások között.

Az 14040-es és 14044-es ISO szabvány szerint készült tanulmány felhasznált a papírtörlők, kézszárítók és papírtörlőtekercs gyártók által készített minden jelenlegi, releváns, az egész életciklusra kiterjedő kutatásból rendelkezésre álló kutatási adatot a részrehajlásmentes, pontos, szakmabeliek által ellenőrzött kutatás érdekében.


;